Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 24 april 2016

Risk (7)

Wat voorafging: de collega's Robert en Karin van het reclamebureau Risk huren een huis aan zee voor de paasdagen. Maar waarom heeft Freek de plannen gewijzigd en komt hij later?

Na alles wat er de voorbije jaren is gebeurd, kan Robert moeilijk geloven in toeval. Nee, toeval strookt niet met de Freek die hij gaandeweg heeft leren kennen, wel met de Freek uit de beginjaren van Risk. Was dat een ander iemand of wou Robert toen enkel een andere man zien? Iemand die meer op hem geleek en zijn waarden deelde.

Maar hoe achterdochtig Freeks afwezigheid hem ook maakt, Robert is er toch niet rouwig om. Hij tekent met een brede zwaai de papieren af en wil de sleutel in ontvangst nemen maar Karin grist die voor zijn neus weg.

‘Kom,’ zegt ze. Het is het eerste woord dat ze uitspreekt sinds ze het kantoor zijn binnengegaan. Ze neemt nog snel een derde eitje en wijst naar een flatscreen aan de muur waarop men huisjes aan de Côte d’Opale aanprijst, voor wie de Belgische kust te volgebouwd waant. 

Het zien er cleane maar toch gezellige huisjes uit, het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Ze beschikken over een comfortabele zithoek die een ongerept zicht op de zee biedt. Misschien dat je op heldere dagen zelfs de witte kliffen van Dover kan zien.

Bij het buitenkomen, voelen ze opnieuw de kille wind. Er valt wat lichte regen, gemengd met smeltende sneeuw. In de straten van het kustplaatsje lijkt het erg mee te vallen met de drukte. Robert heeft een parkeerplek gevonden op het aanpalende Fabiolaplein. 

Midden op het plein staat een fontein die niet spuit en daar voorbij, achter een rij bloembakken met blauwe viooltjes, hangen in volle paasperiode nog kerstlichtjes. Ofwel is iedereen die uit het oog verloren ofwel wil men die recupereren voor een volgend kerstfeest. Zelfs een gemeentebestuur moet tegenwoordig als een bedelmonnik op de kleintjes letten.

Benieuwd naar het vervolg? Volg deze blog via mail (Submit: zie rechts bovenaan) en je ontvangt alle bijwerkingen vanzelf in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten