Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 23 juni 2019

Les frères ennemis (16)

Inleiding: Lars probeerde zijn tweelingbroer Jonathan te vermoorden, maar uiteindelijk is het Lars zelf die de confrontatie met de dood bekoopt. Wat rest Jonathan nog? Vooral omdat hij beseft dat Ilse, de secretaresse, dubbel spel heeft gespeeld.

Jonathans hart bonst geleidelijk iets minder onrustig. Hij blijft wel nog nahijgen en veegt voor de zoveelste keer die avond het zweet van zijn voorhoofd. Jonathan poogt zijn gedachten te ordenen, al valt dat niet direct mee. Te veel gedachten flitsen wanordelijk door zijn hoofd. Lars is dood, dat is zeker. Maar het was wettige zelfverdediging, een ongeluk zelfs.

Jonathan hoort niemand komen. Het is vreemd dat Jef niets heeft gehoord. Snel sluit Jonathan de deur af. Als bij wonder zit er geen bloed op zijn pak. Hij moet nu toch de rest van het plan uitvoeren. Ilses plan, hij voelt opnieuw de pijn en de verwarring.

Jonathan trekt aan Lars’ snor, die makkelijk meegeeft. Het is een valse, Lars heeft zijn snor zelf reeds afgeschoren. Jonathan voelt opnieuw de pijn in zijn hoofd en besluit nog een tweede oranje pil te nemen. Vergif op vergif. 

Hij heeft het huurcontract van de Spaanse villa, de plaats heeft hij voor Ilse geheim houden als verrassing. Ze weet enkel dat het een dorp aan de Spaanse kust betreft. Het wordt voor haar zoeken naar een speld in een hooiberg. Bovendien kan hij snel verhuizen, bij voorkeur naar een land dat geen uitleveringsverdrag met ons land heeft afgesloten.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten