Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 16 juni 2019

Les frères ennemis (15)

Inleiding: de confrontatie tussen Jonathan en Lars kent een verrassend verloop. Lars probeert Jonathan te vermoorden. Zal Jonathan nog tijdig het tij kunnen keren?

Dan valt Jonathans oog op de briefopener. Een laatste krachtinspanning. Hard achteruit stoot hij. Hoger dan de maagstreek geraakt hij niet meer. Hij hoort een kreun, een schreeuw eerder. De druk rond zijn hals vermindert, valt zelfs weg. 

Jonathan kan rechtspringen. Lars wankelt achteruit, hij bloedt in de onderbuik. Hij poogt vergeefs de briefopener los te trekken. Er vlamt haat in zijn ogen, haat die Jonathan vroeger nooit heeft opgemerkt, of toch niet in die mate.

Jonathan doet een stap naar voor. Instinctmatig. Is het om Lars te helpen? Of eerder om de genadeslag toe te brengen? Hij zal het zich later bij herhaling afvragen. Lars wijkt, struikelt over een stoeltje op wielen dat door de aanraking wegschiet. 

Lars verliest het evenwicht en valt brutaal met zijn achterhoofd tegen de scherpe rand van een ladekast. Bloed nu ook aan de kastrand. Een reutel, waarna Lars in elkaar zakt. Zijn ogen staan star, de mond gaat een laatste keer open. Daarna zakt zijn hoofd weg en volgt er niets meer. Het is voorbij.

Het enige wat nog rest, is het wilde bonzen van Jonathans hart. De pijn aan zijn hals zindert na. Hij zoekt steun op zijn bureau, hapt naar adem, grijpt naar zijn cognacglas en drinkt. Hij heeft het toch gedaan. Is hij nu een moordenaar?

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten