Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 9 juni 2019

Les frères ennemis (14)

Inleiding: de confrontatie tussen de tweelingbroers Jonathan en Lars is aangebroken. Zal Jonathan zijn plan uitvoeren en wraak nemen op zijn broer? Of krijgt het verhaal toch nog een vreemde wending?

Lars lacht nog na als hij het kantoor binnentreedt. Hij draagt handschoenen en heeft een nieuw handkoffertje. Identiek hetzelfde als dat van Jonathan. Jonathan schenkt twee cognacs in. De cognac zal in zijn ingewanden strijd leveren met zijn medicijnen. Hij nipt slechts van zijn glas. Lars drinkt gulzig, met grote teugen. 

Hij haalt een dossier uit zijn valiesje en spreidt het open op Jonathans bureau. Buiten is het donker nu. Jonathan ontsteekt de bureaulamp. Lars geeft wat verduidelijking bij het dossier. Hij staat vlak achter Jonathan. Lars snuit luidruchtig zijn neus. 

Even kijkt Jonathan geërgerd achterom. Het is een zijden dameszakdoekje. Jonathan schrikt, hij herkent het indringende parfum uit duizenden.

Plots voelt hij Lars’ handen rond zijn hals. Het gaat razendsnel. Ze knijpen in een dodende greep. Jonathan probeert zich los te wringen. Het lukt niet. Zijn ademnood gaat gepaard met angst, een toenemende angst, doodsangst. Dat zijn leven hier moet eindigen, zo onbevredigend, zo bruusk, zo voortijdig.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten