Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 2 juni 2019

Les frères ennemis (13)

Inleiding: Jonathan wacht vol ongeduld op de komst van zijn tweelingbroer Lars. Is het moment van de wraak aangebroken? En hoe ver gaat Jonathan in zijn wraak?

Buiten begint het te schemeren. Hij zet de radio aan op de klassieke zender. Hij hoopte op een streepje Mozart maar vangt nog net het einde van het radionieuws van zes uur op. Steeds dezelfde rampspoed. 

Zou hij de headlines halen als hij Lars vermoordde? Hij wil er niet aan denken. Niettegenstaande Ilses woorden hem blijven kwellen. Ze maken hem woedend en hitsig tegelijk. Merkwaardig hoe passies in elkaar kunnen vervlechten.

Hij hoort een wagen, zet de radio uit en loopt naar het raam. Het is Lars’ Ferrari. Het moment van de waarheid is aangebroken. Het wordt een sisser, zoals de rest van zijn leven. Hij wil Lars’ dood niet. Die zou zinloos zijn.

Lars is al in het gebouw. Jonathan hoort hem een dubbelzinnig grapje spuien tegenover Jef. Door de geopende deur hoort Jonathan hoe Jef de opmerking met een platte lach beantwoordt. Jonathan walgt van zoveel platvloersheid.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten