Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 7 april 2019

Les frères ennemis (5)

Wat voorafging: wat voert Jonathan Jansen in het schild? Op kantoor is hij niet in zijn normale doen.

Jonathan heeft een dossier op zijn bureau opengespreid, maar hij kan er zijn gedachten niet bijhouden. Heeft het nog zin? Het is half vijf. Over een half uur begint het weekend en maandag is hij er niet meer. Als alles loopt als gepland ten minste. 

Hij is alleen met zijn twijfels. Wat Ilse ook suggereert, moord is echt wel het allerlaatste. Hij is geen moordenaar. Er moeten toch andere middelen zijn om te krijgen wat hem toekomt. Hij kan gewoon het geld van het bedrijf weg nemen en vluchten. Zonder bloedvergieten, met propere handen. Genieten van de zorgeloze weelde zonder de zware last van de erfzonde.

Zou Lars Jonathan werkelijk laten vervolgen omdat hij met het geld van het bedrijf verdwijnt? Of beweert Ilse dat maar om hem op te stoken en dringt ze daarom aan dat hij Lars van kant maakt? Of beseft ze hoe de tweestrijd met zijn broer hem langzaam kapot maakt? 

Nee, hij doet het niet. Hij zou de gewetenswroeging niet aankunnen. Het rillend wakker worden, badend in het zweet van de verdrongen herinneringen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!


Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten