Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 21 april 2019

Les frères ennemis (7)

Wat voorafging: Jonathan wordt overmand door twijfels. Zal hij het plan uitvoeren en zich wreken op zijn tweelingbroer Lars?

Opnieuw staat Jonathan voor het raam in het directielokaal. Het is twintig na vijf. Straks komt Lars met zijn knalrode Ferrari de parking opgereden. Lars kennende zal het wel later worden. 

Jonathan gaat voor de zoveelste keer naar het toilet. Zijn handen zijn nat van het zweet. Hij wast ze en zet de automatische droger aan. Ilse heeft hem weer doen twijfelen. Zij wil dat hij het doet, dat is wel duidelijk. Maar is je tweelingbroer vermoorden geen onwaarschijnlijk hoge prijs voor een portie simpel geluk? Het moment is nochtans ideaal. Iedereen is weg. Het is weekend. Ze willen vroeg thuis zijn, bij vrouw en kinderen.

De nachtwachter is al op post. Jef blijft tot drie uur ’s morgens. Dan wordt hij afgelost door Manuel, een zoon van zuiderse ouders. De wereld is onrechtvaardig, denkt Jonathan. Manuel, kind van de zon, komt hier ’s nachts een karig loontje verdienen. In deze rotfabriek die overdag al ongezellig is en om wat warmte en tederheid smeekt.

Vrolijk Pasen!
Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten