Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 10 maart 2019

Les frères ennemis


Inleiding: er is wat op til in het leven van bedrijfsleider Jonathan Jansens en zijn tweelingbroer Lars. Het relaas van 'Les frères ennemis'.

Jonathan Jansens verwittigt zijn huishoudster dat het laat kan worden die vrijdagavond. Ze kijkt hem aan met een suf gezicht. Hij heeft nog veel werk voor de boeg, verklaart hij, en daarna gaat hij een glas drinken om de last van een zware werkweek van zich af te spoelen. 

Verdraaid, hij hoeft toch geen rekenschap af te leggen tegenover haar. Aisha knikt. Soms vraagt hij zich af of alles wat hij haar vertelt tot haar doordringt. 

Maar achteraf blijkt ze toch steeds de passende conclusies aan zijn woorden te verbinden. Het is nog mama Jansens geweest die haar heeft aangetrokken. Ze had schrik dat zoonlief binnen de kortste keren de uiterlijke sporen van een nonchalant vrijgezellenbestaan ging vertonen. 

Volgens mama Jansens moest een huishoudster aan drie voorwaarden voldoen: betrouwbaar zijn, ijverig en geen aanleiding geven tot vleselijke bekoringen. Rekening houdende met die drie criteria was Aisha een prima keuze geweest.

Ze sloft alweer verder gewapend met een stofvod. Aisha is een deel van het meubilair geworden, denkt Jonathan. Wat gaat er morgen van haar worden? Hij heeft wat medelijden met haar. Is het louter medelijden? Hij strijkt een laatste keren zijn haren plat voor de manshoge spiegel in de hall. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten