Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 17 maart 2019

Les frères ennemis (2)

Inleiding: wat is bedrijfsleider Jonathan Jansens van plan? Zijn leven zou weleens spectaculair kunnen veranderen.

Jonathan heeft weerspannige haren. Of ligt het aan zijn kapper? Hij gooit zijn kalfslederen handvaliesje op de passagierszit van de wagen. Of juister, hij legt het daar. Jonathan beschikt niet over die haast vanzelfsprekende vlotheid van zijn tweelingbroer Lars. 

Hij zet zijn gouden polsuurwerk gelijk met de autoklok. Over zes minuten staat hij op de parking van het familiebedrijf.

De timing klopt ook deze keer. Hij stapt uit, sluit de wagen en kijkt naar boven. De bureaus van de administratie bevinden zich op de eerste verdieping boven het atelier. Hij merkt dat er iemand een raam heeft geopend in het directeurslokaal. De schoonmaakster of de secretaresse.

Jonathan neemt de dienstingang en passeert door het atelier. Hier en daar groet een arbeider hem. Jonathan mompelt wat terug, binnensmonds. Hij kent alle gezichten, maar met de namen wil het al eens mislopen. Hij neemt de trap die er reeds is sinds vader Jansens het gebouw liet optrekken. Intussen is er ook een lift geïnstalleerd maar Jonathan neemt ze nooit als hij alleen is. In tegenstelling tot Lars.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten