Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 24 maart 2019

Les frères ennemis (3)

Inleiding: Jonathan Jansens heeft het steeds moeilijker met het gedrag van zijn tweelingbroer Lars. Waarom moet Jonathan altijd opdraaien voor het zware werk?

Jonathan komt langs de bureaus. Slechts in het kantoor van de secretaresse steekt hij even zijn hoofd naar binnen. Ilse zit voor haar computerscherm. Hij wil haar niet storen, al is de verleiding er natuurlijk wel.

In het directielokaal gaat hij voor het raam staan. Het kijkt uit op hun parking en op de sombere muur van de volgende fabriek. Nergens zelfs een raam te bekennen. Een deel van de muur is gecamoufleerd door een rij cipressen die zichtbaar zijn aangetast door zure regen. 

Jonathan begrijpt best dat Lars liever niet in dit ongezellige kantoor vertoeft. Maar waarom moet hij er dan voor beloond worden en minstens de helft van de bedrijfswinst opstrijken? 

Waarom krijgt het paard dat de haver verdient die niet? Onrecht! Altijd en overal. Jonathan kan er niet meer tegen. Lang heeft hij aangenomen dat alles wel vanzelf in de goede plooi zou vallen. Maar er gebeurde niets. En toch blijft hij twijfelen over hoe het nu verder moet. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!


Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten