Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 21 oktober 2018

Risk (137)

Wat voorafging: op Pasen kiest Robert Impens het volle sop met een tweedehandsboot die hij net heeft aangekocht. Het geld komt van het reclamebureau Risk, dat zijn roem aan Robert te danken heeft. Na jaren van ondankbaarheid wil hij zijn leven een nieuwe wending geven. Maar in welke mate?

Het was aangenamer geweest om de havengeul van Nieuwpoort uit te varen met een zacht kabbelende zee en een azuurblauwe lucht. Dat was ongetwijfeld waar, maar het was nu eenmaal zo. 

Misschien kon Robert nog eens terugkomen, al zat dat er de eerste tijd allicht niet in. Je moest de risico’s niet opzoeken. Al vond Robert zich geen boef, hij had genomen wat hem toekwam. Hij had het al die jaren nagelaten, al die jaren had hij zich zo braaf en voorbeeldig gedragen dat hij alleen maar onbegrip en hoongelach had geoogst. 

Nu lachte hij zelf, het was eens wat anders. Sommigen zouden spreken van een wedergeboorte, zomaar in de paasdagen. Misschien hadden ze gelijk, misschien zochten ze het te ver. Je kon een vulkaan niet eeuwig afdekken, vroeg of laat barstte die toch uit.

Hij was intussen in open zee. In de verte zag hij een overzetboot op weg naar Engeland. Robert zou langs de kustlijn blijven varen. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten