Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 14 oktober 2018

Risk (136)

Wat voorafging: op Pasen gaat Robert Impens op zee varen. Het blijft onduidelijk wat hij van plan is. Al heeft hij in elk geval gemengde herinneringen aan boottochten.

Mikes broer had een boot. Het gebeurde weleens dat Mike Robert uitnodigde voor een gezamenlijke boottocht. Een enkele keer was Mikes broer er zelf bij.

Het was de periode waarin Mike de naam van het bureau had uitgedacht: Robert Impens SuperKampioen, afgekort tot Risk. Had Robert immers niet de Belga Queencampagne grotendeels uitgedacht? Niet dat die zo briljant was, maar met hoeveel echt briljante invallen werd je in je leven geconfronteerd? Belga Queen kwam ten minste enigszins in de buurt.

Mikes broer was apotheker en vergat al eens inkomsten aan te geven aan de belastingen. Dat vond Mike toen een zeer geslaagde grap. Gevoel voor humor was persoonlijk.
‘Eigenlijk is deze boot dus van de fiscus,’ had Robert opgemerkt.

Maar daar konden de beide broertjes minder om lachen. ‘Wie niet neemt wat hij kan nemen, is een dwaas,’ had Mike gezegd. Hij had in elk geval altijd genomen. De kas van het bureau was zijn kas, de invallen van de collega’s waren zijn invallen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten