Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 26 augustus 2018

Risk (129)

Wat voorafging: wat voert Robert Impens toch in het schild? Hij ging de huur van de duinenvilla verlengen en nu tikt hij een vreemd berichtje in op Karins mobieltje. Waar Karin uithangt, blijft intussen ook een raadsel.

Hij nam Karins mobieltje en tikte een berichtje in. Tegenwoordig moest iedereen permanent bereikbaar zijn. Zelfs schooljongetjes en prinsen carnaval stonden om de haverklap met een GSM aan hun oren en praatten erop los alsof ze hoogst persoonlijk een crisis op Wall Street moesten afwenden. 

Robert verstuurde weinig sms’en of andere berichtjes. Hij vond het een belachelijke rage en het taaltje waarin ze doorgaans werden opgesteld, bezorgde hem kippenvel. Het kostte hem dan ook enige tijd om het volgende bericht in te tikken: ‘Dag Mike, ik heb de oude betweter goed onder controle. Blijf voor alle zekerheid nog even. Doei, jouw Karin.’

Hij twijfelde of hij die ‘jouw’ voor Karin wel zou laten staan, maar na wat gepieker verstuurde hij het bericht toch ongewijzigd. Mikes ego strelen was allicht de beste manier om hem niet argwanend te maken. Was zijn ego immers niet groter dan de hele Verenigde Staten?

Amper een kwartiertje later kwam er reeds een antwoord. ‘Prima, knuffels, Mike.’ De rotzak, hij moest eens weten. Robert vloekte. Dat deed hij zelden en doorgaans dan nog binnensmonds.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten