Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 20 mei 2018

Risk (115)

Wat voorafging: Robert en Karin trekken samen naar haar kamer. Ze hebben veel gedronken, allicht te veel. Maar er is meer aan de hand.

Robert keek opnieuw naar Karin. ‘Ja, vandaag ben ik een stoute jongen,’ gaf hij toe. Hij was opgevoed om vooral niet stout te zijn, voorbeeldig, steeds vooraan in de kerk, de gebeden meeprevelend, de gezangen meezingend. Maar vandaag zat hij vol stoute gedachten. 

Ook vroeger had hij wel eens stoute gedachten gekoesterd, hij was geen heilige, niets menselijks was hem vreemd. Wie werkelijk als een heilige leefde, kon maar beter meteen voor de marteldood kiezen.

Maar die vroegere ondeugende gedachten had hij telkens tijdig weten te onderdrukken. Iedereen had het normaal gevonden, geen schouderklopje was zijn deel geweest. Een uitgestelde beloning zou zijn deel zijn.

Ook Robert had meer alcohol gedronken dan hij gewend was. Misschien waren die Irish coffees toch niet zo’n puik idee geweest. Hoewel ze hielpen hem over de laatste scrupules heen. Scrupules waren bij hem metershoge barrières. Het paard naderde, aarzelde, steigerde en keerde dan onverrichter zake op zijn stappen terug.

Boven begeleidde Robert haar naar haar kamer en vleide haar neer op het bed. Karin zag er beeldig uit die dag, meer nog dan anders. Ze had enkele kleine sproetjes op haar slapen die gewoonlijk onder haar haren verborgen zaten. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten