Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 13 mei 2018

Risk (114)

Wat voorafging: de toenadering tussen Robert en Karin neemt steeds intensere vormen aan. Voor het eerst zoenen ze. En niet zomaar een zoen.

Het was een hele tijd geleden dat Robert Yvonne nog vol op de mond had gezoend. Van andere vrouwen kon hij het zich helemaal niet meer herinneren. 

Karin sloeg haar armen om hem heen, ze klampte zich aan hem vast alsof hij een brandweerman was die haar van het dak van een brandend flatgebouw kwam redden. Ze stond in vuur en vlam, hij ook, hij was geen brandweerman maar een pyromaan die genoot van het oplaaiende vuur, de likkende vlammen.

Daarna nam hij haar hand en leidde haar de trap op. Karin giechelde een beetje en mompelde iets. Hij had het niet begrepen en liet het haar herhalen. ‘Stoute jongen!’ zei ze. 

Het was alweer een hele tijd geleden dat er nog eens iemand Robert een stoute jongen had genoemd. Zijn moeder moest het geweest zijn, lang, echt wel lang geleden, toen hij op een aswoensdag een volledige tablet melkchocolade naar binnen had gewerkt. Een hapje had ze hem nog vergeven. Maar een volledige tablet en dan nog stiekem vroeg om opsluiting in de kelder. 

Een uur lang was hij in de kelder opgesloten. Een uur was verwaarloosbaar ten opzichte van een totaal mensenleven, maar van een kind kon je niet zoveel relativeringsvermogen verwachten. De gedachte dat er misschien ook spinnen of nog erger ongedierte rondkropen in de kelder had hem de adem afgesneden. 

Toen hij na een uur, het kon ook na drie kwartier geweest zijn, bevrijd werd, hapte hij als een vis op het droge. Zijn gezicht was rood, zijn borst brandde. Hij hoestte en even had het zelfs geleken of hij in zijn hoest zou blijven. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten