Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 13 augustus 2017

Risk (75)

Wat voorafging: op de terugtocht naar de bungalow vertelt Karin honderduit. Robert Impens luistert wel maar heeft het toch moeilijk om er zijn aandacht bij te houden. Ging het nu over voetbal of over nieuwe tegels voor de badkamer?

Ze sloegen de weg in in de richting van de bungalow. Het was nu vooral Karin die praatte over de nieuwe badkamer die ze wilde in haar huis, de voordelen van een huisbioscoop en ja, zelfs haar vriend kwam even ter sprake. ‘Hij is gek op voetbal,’ zei ze. Het gaf niet de indruk dat hij even gek was op haar, of toch niet meer. Liefde voor voetbal was in veel gevallen duurzamer dan liefde voor een vrouw.

‘Tja,’ zei hij, ‘veel mannen houden van voetbal.’ Hij hield niet van voetbal, hij las boeken als er voetbal op televisie was. Lijvige boeken, romans maar ook boeken over religie. Er verschenen veel boeken over religie de laatste tijd en heus niet alle boeken erover waren simplistisch. ‘Voetbal is opium voor het volk,’ zei hij nog.

Hij zag ze aarzelen, Karin wou iets terugzeggen, maar dat deed ze toch niet. Tijdens de rest van hun wandeling ging ze dieper in op de tegels die ze voor ogen had voor hun badkamer. Tegels met dolfijntjes of met eendjes of gewoon met bootjes erop?

Hij luisterde, knikte af en toe en dacht aan een boek dat hij onlangs had gelezen, maar waarvan de titel hem ontglipte. Hij voelde bijna elke dag dat hij niet meer piepjong was, dat de ouderdom als een venijnige worm in zijn ingewanden binnendrong. Het was geen Alzheimer, misschien dat het nooit zover zou komen, maar titels en namen dansten de laatste tijd soms voor zijn ogen als ongrijpbare dwaallichten.

‘Is het niet?’ vroeg Karin met nadruk.
‘Ja, zo is het,’ zei hij gedachteloos terwijl ze de koning Albertlaan overstaken en de sporen van de kusttram kruisten.  

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten