Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 18 augustus 2019

Onraad in het Kriebelbos (4)

Wat voorafging: Femke laat haar mama op weg naar school bruusk stoppen. Er lopen mensen in het Kriebelbos. Wat was er aan de hand?

‘Niet zomaar mensen,’ riep Femke en ze sprong reeds uit de auto, hoe hard mama ook schreeuwde dat ze alweer te laat op school zouden arriveren. Juf Caroline, het schoolhoofd, zou dit niet op prijs stellen. Als ze ergens een hekel aan had, dan was het wel aan een gebrek aan stiptheid. Femke zou allicht opnieuw een stel strafregels mogen neerpennen.

Femke spurtte echter het bos in met een gedrevenheid alsof ze kandidate was voor de Olympische Spelen van het Kriebelbos. Ze liep alvast harder dan een slak en zelfs dan een verstoorde mus die net aan haar wormpjesontbijt was begonnen. Dat ze over takken en boomstronken moest springen, dat ze haar nieuwe schoenen hopeloos vuil maakte, het kon haar niet deren. 

Ze rende recht naar twee kerels die met een verfkwast afzichtelijke bloedrode kruisen zetten op de schors van een aantal eeuwenoude beuken.  
‘Wat zijn jullie aan het doen?’ vroeg Femke met haar handen in de zij, net zoals ze de juf vaak zag doen.
‘Kijk eens aan dat juffertje komt ons de les spellen,’ zeiden de mannen monkelend tot elkaar. ‘Deze bomen moeten weg zodat we gemakkelijker met een vrachtwagen kunnen passeren.’

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten