Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 28 juli 2019

Onraad in het Kriebelbos (1)

Inleiding: gedurende enkele weken een voorproefje van 'Onraad in het Kriebelbos', voor lezers van 7 tot 77 jaar en ouder...

Er was iets vreemds aan de gang in het Kriebelbos. Elke morgen passeerde Femke samen met haar zus Fientje en haar mama langs het mysterieuze bos. Mama reed immers steeds langs de Bosweg naar school omdat er minder verkeer was dan op de drukke Steenweg. 

Soms zag Femke een eekhorentje tussen de bomen voorbijsnellen en dan gilde ze zo hard als ze kon: ‘Stoppen!’ Daarop remde mama uit alle kracht en vloog ze bijna door het raam van de wagen want ze vergat in alle drukte ’s morgens nogal eens haar veiligheidsgordel. 

En Fientje liet dan haar knuffel vallen of het boek waarin ze zat te bladeren en gromde een keertje ‘Banaan’ of erger nog ‘Rotte Tomaat’.
‘Toch niet alweer een eekhoorn,’ zuchtte mama.

‘Wij stoppen toch ook voor dieren.’ Femke was niet van plan zich in de hoek te laten drummen. Dat ze de sticker met de gelijkluidende tekst zelf op de achterruit van mama’s wagen had gekleefd, vergat ze gemakshalve even. En dat hij alleen maar was blijven hangen omdat papa hem niet af kon schrobben bij het wassen, vergat ze al helemaal.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten