Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 5 mei 2019

Les frères ennemis (9)

Wat voorafging: in afwachting van de komst van zijn broer, overloopt Jonathan nog eens het strijdplan. Deze dag moet het begin van een nieuw leven betekenen. Maar zal het plan ook werkelijkheid worden?

Jonathan reconstrueert voor de zoveelste keer in gedachten Ilses scenario. Hij laat Lars plaatsnemen aan zijn bureau. Komt dan met een dossier naar hem toe, legt het open, verduidelijkt, nodigt uit om een bepaald document wat aandachtiger te bekijken. Intussen staat hij vlak achter hem. En als alle aandacht naar het papier gaat, legt hij zijn handen rond Lars’ hals in een moordende wurggreep. Het kan heel vlug gaan.

Dan begint het volgende deel van Ilses masterplan: verwarring zaaien door de uiterlijke gelijkenis tussen de tweeling. Hij scheert Lars’ snor af en verwijdert zijn bril, waarna hij zelf een valse snor opkleeft en een namaakbril met gewoon raamglas opzet. Hij draagt er zorg voor dat de nachtwachter hem ziet en hem uitzwaait met ‘mijnheer Lars’. 

Dan rijdt hij naar Ilse. De passionele ontlading. Nieuwe krachten uit haar lichaam opzuigen, een liefdevolle mond-aan-mond. Hij heeft de vliegtuigtickets en het huurcontract van de Spaanse villa, afgesloten onder een valse naam. De sleutels voor de gezamenlijke Spaanse droom. De valse snor en bril heeft hij inmiddels weer opgeborgen. Niemand die hem zoekt, ook niet na de ontdekking van het lijk. Het zal immers lijken alsof hij het slachtoffer is, zijn gesnorde en gebrilde tweelingbroer de voortvluchtige dader.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten