Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 12 mei 2019

Les frères ennemis (10)

Wat voorafging: zal Jonathan daadwerkelijk zijn broer Lars vermoorden? Of past hij het plan alsnog aan? En waar blijft Lars?

Het is een prima plan. Haast zo perfect dat het hem doet huiveren. Hij doet het niet, hij kan het niet, hij wil het niet. Alle ongenoegen en frustratie ten spijt. Hij zal Lars wat aan het lijntje houden, een cognacje serveren. Hij zal een dossier ter sprake brengen, er wat kouwe drukte over verkopen en daarna Lars ongedeerd laten vertrekken. 

Eenmaal de Ferrari van de parking schiet, zal hij de brandkast openen, zijn handkoffertje vullen. Daarna grijpt hij terug naar het oorspronkelijke draaiboek en verdwijnt met Ilse in de ingevallen nacht. De liefde en de zon tegemoet maar zonder een spoor van bloedvlekken achter zich.

Het is tien voor zes nu. Hij heeft even de neiging om naar Ilse te bellen, maar daar ziet hij vanaf. Hij zou opnieuw naar het toilet kunnen, maar doet het niet. Stel dat Lars intussen aankomt. Het wordt wel erg laat, zelfs naar Lars’ normen. 

Hij gaat beneden tot aan het lokaaltje waar Jef de wacht houdt. Niet toevallig in de nabijheid van de bedrijfsbar. Jonathan vraagt of Lars niet gebeld heeft. Jef weet nergens van. Zijn adem ruikt al naar bier, dat belooft.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Meer vernemen over mijn roman 'De tovenaar van half negen'? Volg de link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten