Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 19 mei 2019

Les frères ennemis (11)


Wat voorafging: zal Jonathan zijn plan uitvoeren en zijn tweelingbroer vermoorden? Of kiest hij voor een tussenweg?

Jonathan blijft nog wat praten met Jef. Lars kan niet arriveren zonder dat hij aan hen voorbijkomt. De dienstingang is immers van binnenuit vergrendeld. 

Jef heeft het over een populaire televisieshow waarin een auto te winnen valt. De kandidaten hebben gisteren domweg naast de hoofdprijs gegrepen. Jef vertelt het in geuren en kleuren. Hij droomt zelf van de grote pot bij de lotto, zet elke week samen met Manuel een bescheiden bedrag in. Als hij wint, koopt Jef zich een eigen huisje met een tuin. 

Jonathan prijst hem voor zijn nuchtere kijk. Maar hij wil enkel de tijd rekken. Hij begint opnieuw te zweten, zijn hart bonst onrustig. Zijn hoofd voelt loodzwaar aan. 

Hij verontschuldigt zich tegenover Jef. Waar blijft Lars? Is dit weer één van zijn misselijke grappen of is hij gewoon hun afspraak vergeten? Jonathan zou hem kunnen opbellen op zijn gsm, maar hij wil niet te veel sporen achterlaten. Hij springt toch nog eens binnen in het toilet. Achteraf bet hij zijn voorhoofd met koud water. Het helpt weinig. Zijn hoofd blijft zwaar.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten