Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 13 november 2016

Risk (36)

Wat voorafging: Robert vindt dat Freek misbruik heeft gemaakt van de stagiaire. Hij wil haar dan ook best helpen om een klacht in te dienen.

Er volgde niet meteen een nieuwe reactie. Misschien was dit gesprek toch geen goed idee, maar Robert wou zo graag aantonen dat hij voor haar bestwil was tussengekomen. Hij had alleen maar het beste met haar voor.

Zijn vingers tintelden, van de spanning, de stress. Hij had iets nodig om ze in bedwang te houden. Hij zag een stylo op haar tafel, die hij opnam en door zijn vingers liet glijden. Melanie keek hem aan alsof hij haar portefeuille had gejat.

‘Het enige wat ik zeggen wil, is dat Freek niet goed genoeg is voor jou. Hij is te oud, veel te oud voor jou. Hij gebruikt je, hij misbruikt je. Ja, ik durf gerust dergelijke grote woorden in de mond te nemen, Melanie. Misbruik, dat woord is hier op zijn plaats. Als ik jou was, zou ik trouwens niet aarzelen om klacht in te dienen.’ 

Hij wilde haar best helpen bij het opstellen van de klacht, hij had voldoende juridische scholing. Robert wist perfect wat er in zo’n klacht moest komen als je kans op slagen wilde. ‘Misbruik van vertrouwen, ja, dat is het ook. Hoe kan jouw school nog ooit met een gerust geweten een student naar hier sturen? Als het gevaar, het monster om de hoek loert.’

Ze keek hem aan met vuurspuwende ogen. Misschien was het woord ‘monster’ er net iets over, maar het was hem ontglipt zoals een slechte adem je kon ontsnappen. Soms liet hij zijn emoties de vrije loop. Het gebeurde niet zo vaak, hij hield graag alles onder controle. Maar af en toe werd het zelfs een man als Robert Impens te gortig. In crisissituaties bijvoorbeeld. Het viel toch moeilijk te ontkennen dat dit een crisissituatie was?         

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten