Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 13 maart 2016

Risk (1)

Inleiding: een verhaal waarin mijn liefde voor Oostduinkerke en voor marketing samen komen. Over de intermenselijke relaties en intriges in een reclamebureau en dat in de aanloop naar een vroege Pasen.

Robert Impens is niet meer de veelbelovende man die hij ooit is geweest. Als hij in de spiegel kijkt, staart hij in het gelaat van een man van middelbare leeftijd met uitgedunde haren. Zelfs het stadium van de eeuwige belofte heeft hij al een tijd achter zich gelaten. Hij heeft het land van belofte gezien, maar verder dan de toegangspoort is hij nooit gekomen.

Het is maart, bijna Pasen, en de dreigende lucht boven de Noordzee doet Robert zowel denken aan een werk van Claude Monet als aan een winterlandschap van Pieter Bruegel de Oude. In de verte vertrekt een boot naar Engeland, meeuwen spelen krijsend in de plassen op het strand en op een verwarmd terras drinkt iemand een beker hete chocolademelk. 

Het lijkt alsof het in Vlaanderen nooit meer lente zal worden. Robert Impens vindt het jammer dat hij met niemand kan praten over de beklemming en verwarring die dat bij hem veroorzaakt.

Hij is geen man die met zijn gevoelens te koop loopt. Als mensen hem aanklampen op een borrel of in de buurtwinkel, luistert hij aandachtig. Of poogt hij minstens enige aandacht te veinzen. Al hebben ze het dan over het weer van die dag, het voetbal of de laatste roddels in de straat. 

Het zijn niet zijn favoriete gespreksonderwerpen. Wat kan het hem ook schelen dat Club Brugge opnieuw heeft gewonnen of dat de weervrouw een bewolkte dag voorspelt? Hij knikt en wacht geduldig zijn kans af.

Zodra het kan, schakelt hij over naar onderwerpen die hem relevanter lijken maar even weinig vertellen over zijn diepste emoties. De gevaren van kernenergie, de burgeroorlogen in Afrika en het Midden Oosten, de vluchtelingencrisis, de klimaatverandering en de gevolgen voor onze kust, er zijn genoeg thema’s waarover hij graag en met kennis van zaken een boompje opzet.

Benieuwd naar het vervolg? Volg deze blog via mail (Submit: zie rechts bovenaan) en je ontvangt alle bijwerkingen vanzelf in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten