Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

woensdag 13 augustus 2014

Over deugd en andere mankementen

Ellen Lanckman (°1975) uit Brakel heeft een dichtbundel uit, met de veelbelovende titel 'Over deugd en andere mankementen'. De bundel werd onlangs voorgesteld tijdens de Gentse Feesten. Om Ellen te citeren: 'Mijn bundel vloog een drietal weken geleden de wereld in en sedertdien scheert hij aan de pootjes van de postduif over daken en langs brievenbussen, om dan zachtjes te landen in jullie lezersschoot.'

Volgens kenners schrijft Ellen zoals ze ademt: de ene keer snel, dan weer langzaam, een andere keer helemaal loos. Ze besnuffelde even proza, maar haar schrijfpapillen verkiezen poëzie. 

Kijk, aan zoveel schoonheid kan deze blog niet weerstaan: een exemplaar van de bundel bestellen kan via de auteur of in boekhandel De Limerick in Gent. 


In 2010 gaf Ellen Lanckman al in eigen beheer 'Cyberella A life (tussen meisje en werkelijkheid)' uit. Het betrof een verzameling van een groot aantal stukjes uit haar blog. De opbrengst was integraal voor Music for Life. Ze heeft intussen net haar eerste jaar Literaire Creatie Vlaanderen, onder leiding van Patrick Bernauw, achter de rug. Sinds mei van dit jaar neemt ze deel aan Art@Tour.




Uitsmijter: omdat ik van contrasten hou... 

Misschien is het u niet opgevallen terwijl u naar de tv-serie 'In Vlaamse velden' keek op TV1 (VRT). Maar op een bepaald moment lonkte een Duitse officier begerig naar een schilderij van dokter Philippe Boesman. Niet te verwonderen, want het betrof dan ook een echte Herberigs. Inderdaad, een schilderij van de inmiddels betreurde veelzijdige kunstenaar Robert Herberigs uit Oudenaarde.


Benieuwd naar het vervolg van 'De eenzaamheid van het grensgebied'? Afspraak op zondag!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten