Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 19 juli 2020

Onraad in het Kriebelbos (52)

Wat voorafging: Femke beweert dat ze tijdens het klasbezoek haar geld en haar haarspeld heeft verloren in het Kriebelbos. Maar voorlopig levert de zoektocht van mama, Fientje en Femke zelf niets op.

‘Zo komen we geen stap verder,’ zei mama, al moest ze zelf enigszins lachen. ‘Zeg nu eens eerlijk, Femke, waar heb je je geld verloren?’

‘Een moeilijke vraag, mama.’ Femke deed alsof ze heel hard nadacht. ‘Maar het was in elk geval dieper in het bos.’ Ze voegde meteen de daad bij het woord en nam het pad dat zich langs gemerkte bomen dieper het bos in slingerde.

Fientje liep huppelend achter haar aan, terwijl mama enkele meters verder volgde. En daarbij af en toe een zucht liet horen. Ze passeerden opnieuw langs de plek waar in de lente de blauwe boshyacinten bloeiden. Femke hield eensklaps halt en boog zich voorover alsof ze een indiaanse sqauw was die gewoon was sporen te zoeken. Fientje volgde haar voorbeeld. ‘Kijk,’ zei ze, ‘hier heeft een paard gelopen.’ Ze toonde sporen van hoefijzers in de modder.

‘En hier heeft een tractor gereden,’ wees Femke. De rubberbanden van de zware tractor hadden diepe sporen nagelaten.
‘Geweldig,’ verzuchtte mama. ‘Ik verknoei mijn schoenen om te zien dat er paarden en tractoren door het bos hebben gereden.’
‘Eén paard en één tractor,’ verbeterde Femke.
‘En wat dan nog?’ vroeg mama. ‘Waar heb je dat geld en die speld in hemelsnaam verloren?’

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten