Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 17 november 2019

Onraad in het Kriebelbos (17)

Wat voorafging: Seppe heeft Femke weggelokt van haar zus Fientje. Intussen heeft hij diens jojo aan een hoge tak van een berkenboom vastgemaakt. Maar voor Femke is de maat nu vol!

Femke begreep heel snel wie de jojo aan de tak had bevestigd. Vlakbij stond immers Seppe, die zichtbaar genoot van de situatie. Het aanbod om mee te voetballen, was dus een list geweest om Femke te isoleren van haar zus. Ze was er domweg ingetuind.

Maar nu is het genoeg geweest, ging het door Femke heen. ‘Ik haal meester Lukas of juf Caroline!’ schreeuwde ze reeds van op een afstand. Seppe haalde zijn schouders op alsof dat de laatste van zijn zorgen was. Doe maar, leek hij te zeggen. ‘Ik meen het,’ zei Femke met klem. Ze wilde geen klikspaan zijn, maar genoeg was genoeg. Seppe en zijn maten hadden het zelf gezocht.

‘Het is al goed,’ zuchtte Seppe. ‘Als jullie niet tegen een grapje kunnen.’ Hij maakte tergend langzaam de jojo los, waarna hij de indruk gaf die aan Fientje te willen teruggeven. 

Maar op het laatste ogenblik liet hij de jojo tussen Fientjes grijpgrage handen glijden. Daarop stapte hij monkelend weg. Fientje bukte zich snel en raapte de jojo op. Ze gaf de afbeelding van Sneeuwwitje een zoentje en liet het speelgoedje vervolgens in haar jaszak glijden.
Let maar op, dacht Femke, mijn dag komt nog wel.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten