Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 10 november 2019

Onraad in het Kriebelbos (16)

Wat voorafging: het spelletje voetbal op de speelplaats loopt helemaal uit de hand. Het is de schuld van Seppe, Winob en hun makkers die Femke proberen uit te dagen. En wat gebeurt er intussen met Fientje, Femkes zus?

Femke gaf de bal een tik zodat die tussen de benen van één van de jongens wegrolde. Het lukte, de jongens keerden zich om en holden als kippen zonder kop achter de voetbal aan. 

Behalve Winob die in het voorbijlopen Femke nog een achterbakse elleboogstoot gaf, recht in haar maag. O, dat deed pijn. Even vreesde Femke zelfs dat ze zou moeten braken. Maar ze wilde vooral niets laten blijken, keerde zich om en probeerde zo normaal mogelijk weg te stappen. Zo gemakkelijk was dat niet, want ze kon Winobs stoot in haar buik voelen natrillen.

Aan de rand van de speelplaats stonden drie berkenboompjes, die door het warme weer nog over bijna al hun bladeren beschikten. Maar aan de voet van één van de boompjes stond Fientje te wenen. Femke haastte zich zo goed en zo kwaad als ze kon naar Fientje. 

Dichterbij merkte ze wat er aan de hand was. Fientjes nieuwe jojo balanceerde aan een tak van een zilverberk. Het leek wel of Sneeuwwitje op een trampoline zat. Maar hoe Fientje ook haar best deed, ze kon onmogelijk bij haar jojo. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten