Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 8 januari 2017

Risk (44)

Wat voorafging: het reclamebureau Risk plant een herbronningsweekend in Oostduinkerke. Robert en Karin zijn reeds afgereisd en zijn op weg naar de huurvilla.

‘Ik wil eerst de zee zien,’ zei Karin, toen hij de Goede Aardelaan wilde inslaan.
Hij reed door en parkeerde vlakbij het strand. Overal lag er zand op het asfalt, nat zand dat de weg vuil en enigszins glibberig maakte. 

Ze waaiden haast weg als wapperend wasgoed toen ze uit de auto stapten. De zee was woest, ze kolkte, bruiste en brieste als een getergde leeuwin.

Robert voelde hoe het zand door zijn kleren drong en tot in zijn ondergoed en schoenen kroop. Hij hoopte maar dat hij straks in de bungalow een heet bad of een douche kon nemen. Als het van hem afhing, keerde hij onmiddellijk terug naar de auto. Liefst reeds hij zelfs in één ruk naar huis.

‘Laten we het strand opgaan,’ stelde Karin voor. Ze wachtte niet op zijn antwoord. Er werd nog zelden op Roberts antwoord gewacht. Daarin verschilde hij van Mike, die alleen maar bewonderaars en volgers kende.

Karin huppelde het strand op, met een vrolijke ongedwongenheid die betere weersomstandigheden had verdiend. De regen sloeg nijdig in hun gezicht. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten